fbpx

Innovatiivisesti Ilomantsissa

Valmistamme Rantureita Ilomantsin pajalla iloisella ja ahkeralla karjalaisella asenteella. Jokainen tuote valmistuu huolella vuosien kerryttämällä ammattitaidolla.

Ylpeästi kotimainen

HAVEL on aito, suomalainen perheyritys, jossa vaalitaan kotimaista työtä ja suomalaisia perusarvoja. Arvostamme jokaisen työntekijän työpanosta ja työntekijöiden viihtyvyys onkin yksi yrityksen tärkeimmistä menestyksen mittareista. 

1.

LUOTETTAVuus

Suomalaiselle luonteelle ominaisesti merkittävimpiä arvojamme on luotettavuus. Perheyrityksenä meille on kunnia-asia, että pidämme sen minkä lupaamme.

2.

TINKIMÄTÖN LAATU

Yrityksemme ensihetkistä lähtien laatu on ollut toimintamme tärkeimpiä kulmakiviä. Parannamme jatkuvasti toimintatapojamme, jotta lopputulos olisi näkemystemme tasalla.

3.

ASIAKKAITA VARTEN

Jatkuva pyrkimyksemme on kehittää tuotteitamme ja palveluamme entistä asiakaslähtöisemmäksi, sillä tyytyväiset asiakkaat ovat avain kestävään liiketoimintaan.

Mitä sitä hyvästä luopumaan! 30 vuotta vanha toimintamalli elää edelleen.

"Ranturi on palvellut todella hyvin. Useamman vuoden käyttäneenä on sen rahan arvoinen, joka siitä maksettiin. Todella näppärä laite."
Jarmo Turto, Saimaa
30 vuoden kehitystyön tulos

On kesäkuinen ilta. Istut veneen kyydissä nauttien auringon lempeästä lämmöstä. Hennot aallot lyövät laineitaan veneen kylkeen, käki kukkuu ja vesi kimmeltää auringon hohteessa.

Veneily on tärkeä osa suomalaista kesäkulttuuria. Se auttaa meitä rentoutumaan ja jättämään arjen haasteet kauas ulapan toiselle puolelle. Ranturi syntyi ilomantsilaisten veljesten Seppo ja Timo Hassisen halusta auttaa jokaista veneilijää tekemään noista pienistä hetkistä entistä arvokkaampia.
Ranturi on osa Hassinen Veljekset Oy:tä eli tuttavallisemmin HAVELia. Sen juuret ulottuvat yli 50 vuoden päähän metsäkoneurakointiin. Yritystä perustettaessa 1989 Seppo siirtyi metsäkoneen kopista täysipäiväisesti yrityksen tehtäviin, Timon jatkaessa vielä metsäkoneurakointia. Seppo oli jo pikkupoikana kiinnostunut koneista sekä niiden suunnittelusta ja rakentelusta. 10-vuotiaasta lähtien hänellä oli haave omasta metallipajasta. Heti, kun mahdollisuus aukeni, Seppo otti pankista 50 tuhannen markan lainan ja aloitti yritystoiminnan vanhasta heinäladosta konepajaksi muokatuissa tiloissa.

Aluksi Seppo pyöritti firmaa omin voimin. Kulut pysyivät kurissa ja edes 1990-luvun lama ei juurikaan vaikuttanut toimintaan. Ensimmäiset vuodet valmistettiin ainoastaan Ranturi-venetelineitä, mutta Sepon keksijäluonne tuotti tulosta ja vuonna 1994 venetelineet saivatkin kaverikseen matalien rantojen ja isompien veneiden pelastuksen – Ranturi-venetelakat. Rantureita kehitettiin ahkerasti yhä toimivampaan ja helppokäyttöisempään suuntaan. Vähitellen yritystoiminta laajeni ja uusia työntekijöitä palkattiin. Kaikki näytti hyvältä. Vuonna 2008 alkoi yrityksen suurin ja kallein laajennus. Tämä sattui todella huonoon aikaan, sillä samana vuonna alkanut talouden taantuma ja Sepon yllättäneet terveysongelmat vaikeuttivat yrityksen toimintaa. Tuo aika oli raskasta ja voimat olivat välillä vähissä. Periksi ei kuitenkaan annettu, vaan kaikista vastoinkäymisistä selvittiin suomalaisen sisun voimalla.

"Rantureita kehitettiin ahkerasti yhä toimivampaan ja helppokäyttöisempään suuntaan."

Mika ja Suvi Hassinen Ranturin pajalla
Ranturi- HAVEL Oy - Ilmakuva

Perheyritys saa vahvistusta Mikan ja Suvin osaamisesta

Sepon lapset Mika ja Suvi syntyivät samoihin aikoihin yrityksen kanssa. He olivat jo hyvin pienestä pitäen tuttu näky HAVELin käytävillä. Lapset kasvoivat yrityksen mukana ja vuonna 2014 he tulivat mukaan yrityksen omistukseen. Sepon päätettyä siirtyä oman intohimonsa eli tuotekehityksen pariin, Mika ja Suvi nousivat yhä tärkeämpään rooliin yrityksessä. Vuonna 2018 Suvi siirtyi toimitusjohtajan saappaisiin. Sekä yritys että Seppo ovat saaneet tunnustusta ja palkintoja. Seppo on palkittu mm. kultainen keksijä ansiomitalilla sekä Pohjois-Karjalan vuoden yrittäjä palkinnolla.

Nykyisin valmistamme Rantureita Ilomantsin pajalla iloisella ja ahkeralla karjalaisella asenteella vielä vuosikymmenien jälkeenkin. Jokainen tuote valmistuu huolella vuosien kerryttämällä ammattitaidolla. Arvostamme jokaisen työntekijän työpanosta ja työntekijöiden viihtyvyys onkin yksi yrityksen tärkeimmistä menestyksen mittareista. HAVEL on aito, suomalainen perheyritys, jossa vaalitaan kotimaista työtä ja suomalaisia perusarvoja.

Vanha toimintamalli elää edelleen; tahtotilana on helpottaa veneilijöiden ja mökkiläisten elämää

Yrityksen tuoterepertuaari on kasvanut vuosien saatossa ja täysin uusia tuotekategorioita on syntynyt. Tästä huolimatta Ranturit kuuluvat edelleen yhdeksi tärkeimmistä tuotteistamme ja niillä haluamme helpottaa veneilijöiden ja mökkiläisten elämää. Voimme yli 30 vuoden kehitystyön tuloksena seisoa ylpeinä Ranturin takana ja olla varmoja, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vain parasta, yksinkertaista toimivuutta. Tulevaisuus näyttää valoisalta ja innovatiivisuus Ilomantsissa saa jatkua!

Ranturi 1990-luvulla
Ranturi rannassa 1990-luvulla.

Anna meidän auttaa!

Heräsikö sinulle jotain kysyttävää? Meidän tehtävänä on ratkaista veneilijöiden haasteet. Ota meihin yhteyttä ja anna meidän auttaa.