fbpx

Usein kysytyt kysymykset

Haluamme tehdä Ranturin ostosta helppoa ja yksinkertaista. Täältä löydät vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja kysyä lisää!

Kysymyksiä ja vastauksia

Aloita valinta tutustumalla rantaan, johon aiot Ranturin asentaa. Jos ranta on jyrkästi syvenevä, valitse veneteline (Ranturi 4 tai 7). Jos taas ranta on pitkältä matkalta loivasti syvenevä, valitse venetelakka (Ranturi 8, 13, 20 tai 35). Ota huomioon myös vedenvaihtelu. Jos vesi laskee päivittäin/viikottain, on tärkeää huomioida rannan syvyys laskuveden aikaan.

Tämän jälkeen valitse sinulle sopiva malli veneen kokonaispainon perusteella. Kokonaispainoon otetaan huomioon kaikki veneen varusteet, moottori yms. Löydät jokaisen mallin kohdalta kantavuussuosituksen, joka kertoo Ranturille sopivan maksimipainon. (esim. kantavuussuositus max. 2000 kg). Veneen metrimäärällä ei siis ole väliä, vaan malli valitaan veneen painon mukaan.

Ei tarvitse, sillä Ranturin valintaan vaikuttaa ainoastaan veneen kokonaispaino sekä rannan syvyys. Poikkeuksena ovat erityisen matalat rannat, jolloin voit mitata tarvetta Ranturin jatkopaloille.

Et välttämättä. Telineet, telakat ja telat sisältävät vakiovarusteena kölirullat sekä käsivinssin ja ovat käyttövalmiita sellaisenaan. Jos ranta on matala ja pitkä (huomioithan myös veden nousun ja laskun vaihtelut), suosittelemme jatko-osan ostamista. Jatko-osalla saat portaattomasti säädettyä 2-3 m lisäpituutta Ranturillesi. Jos taas haluat tehdä rantautumisesta vielä vaivattomampaa, tutustu sähkövinssien valikoimaan. Telakat 20 ja 35 sisältävät vakiona sähkövinssin.

Ilmoitathan tilauksen yhteydessä mitä materiaalia veneesi on, eli onko sinulla esimerkiksi lasikuitu- tai alumiinivene. Näin tiedämme, tarvitseeko veneesi kumiset vai muoviset kölirullat.

Kyllä voit. Jos ranta on pitkä ja loiva, voit asentaa useamman telakan malliin sopivan jatko-osan yhteen ja tehdä näin telakasta rannan pituuteen sopivan.

Poikkeuksena Ranturi 4/7 malliin suositellaan vain 1 jatkopalaa, sillä on mahdollista että vinssissä oleva liina on lyhyt ja täytyy tällöin vaihtaa naruun tai vaijeriin.

Kyllä voit. Jos ranta on pitkä ja loiva, voit asentaa useamman telakan malliin sopivan jatko-osan yhteen ja tehdä näin telakasta rannan pituuteen sopivan.

Poikkeuksena Ranturi 4/7 malliin suositellaan vain 1 jatkopalaa, sillä on mahdollista että vinssissä oleva liina on lyhyt ja täytyy tällöin vaihtaa naruun tai vaijeriin.

Kyllä voi. Veneen voi talvisäilyttää Ranturin päällä. Veneen ollessa ilman katosta, laita veneen päälle esimerkiksi A-pukit ja pressu lumikuorman takia.

Ranturia ei saa jättää talveksi veteen. Takuu ei vastaa jään aiheuttamia rikkoutumisia!

Ranturin asentaminen on helppoa ja onnistuu jokaiselta veneilijältä. Löydät tuotekohtaiset asennusohjeet verkkokaupan tuoteselosteesta. Voit tutustua asentamiseen etukäteen netissä.

Lisäksi lähetämme jokaisen lähetyksen mukana asiakkaalle Ranturin kokoamisohjeen, joten sitä ei itse tarvitse tulostaa. Jos asennukseen liittyen herää kysyttävää, voit myös aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sales@havel.fi

Pienet tuotteet, kuten kölirullat toimitetaan postipakettina Postin palvelupisteeseen. Venetelat ja sähkövinssit voit tilata GLS toimituksena perille saakka. 

Venetelineet ja -telakat toimitetaan Kaukokiidon kautta. Tuotteet toimitetaan teille pihaan asti 1-2 viikon kuluessa, eli voit tilata Ranturin vaikkapa suoraan mökille! 

Mikäli toimitus tulee meidän rahtisopimuksellamme, toimitetaan tuotteet Kaukokiidon kautta. Jos sinulla on oma rahtisopimus, voit ilmoittaa kuljetusyrityksen ja sopimusnumerosi tilauksen hyväksymisen yhteydessä.

Toimitusta tulee olla vastaanottamassa. Tilaukset toimitetaan pihaasi asti, mikäli sinne kuorma-autolla pääsee ajamaan. Mikäli toimituspaikka tai sinne johtava tie on haasteellinen suurelle ajoneuvolle toivomme, että valitsette toimituspaikaksi jonkun koti- tai mökkipihaanne helppokulkuisemman alueen.

Tilauksen voi myös noutaa meiltä tehtaalta Havelintie 1 82900 Ilomantsi. Paikan päällä voit maksaa tilauksen käteisellä tai pyytää laskun mukaasi.

Kyllä on. Me Havelilla luotamme tuotteidemme laatuun ja Ranturi-tuotteiden pitkään käyttöikään. Telakoilla, teloilla ja telineillä on 3 vuoden takuu ja muovirullilla elinikäinen takuu. Tutustuthan tuotekohtaisiin takuuehtoihin tarkemmin tuotteen tiedoissa sekä toimitusehdoissa.

Ranturin verkkokaupassa voit maksaa ostoksesi turvallisesti ja joustavasti. Käytössä on kaikki yleisimmät verkkopankkipainikkeet, mobiilimaksutavat, maksukortit sekä lasku- ja osamaksuvaihtoehdot.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Ei hätää, me autamme mielellämme! Ota yhteyttä:

0400 294 901

sales@havel.fi

HELPPOKÄYTTÖINEN

Ranturia on helppo ja turvallista käyttää, sillä se ei vaadi käyttäjältä erityistä voimaa. Myös Ranturin asentaminen on helppoa!

SUOJAAVA

Suojaa veneesi myrskyiltä ja piiskaavilta aalloilta. Ranturi voidaan asentaa mihin tahansa maastoon, myös kivikolle.

KOTIMAINEN

Ranturit ovat ilomantsilaisen perheyrityksen laatutyötä! Takaamme tuotteiden pitkäikäisyyden ja toimintavarmuuden.